Friday, March 23, 2018

Zermatt

Pekan kecil dengan kedai dan rumah-rumah diperbuat daripada kayu. Disebabkan hujan di Zermat masa kami tiba tak ada view Matterhorn untuk dilihat. Nak ke gunung tu pun tak dapat sebab most of the time during May, kerja maintenance ke atas train dan rail biasanya dijalankan. Plan kami nak ke Gornegrat je view Matterhorn dari Tasik selepas turun di Rottenboden. Gagal.....Hujan bersalji dan dah lewat sangat, pergi boleh, turun nya train mungkin dah takde, view memag tak akan nampak. Kata pekerja kaunter train.

Tak ada rezeki. Nak naik ke Zermat ni boleh dengar train bunyi enjin menderum, kira tinggi lah tu...view cantik sepanjang jalan.



No comments: