Sunday, December 28, 2014

Bukit Malut Seafood Langkawi 2014

Hmmm biasa sungguh kat Malaysia ni kalau pergi sekali sedap pastu pi sekali lagi out habis...
Saya nampak ramai juga yang masuk blog ni atas tajuk Seafood Bukit Malut. Tujuan saya letak post tu pun sebab suka sangat nak share dengan orang lain apa yang bagus pada pandangan saya lah.
Tentu bila ke sesuatu tempat kita nak makanan sedap, sekali sekala keluar dengan family bercuti.

Saya baru balik dari Langkawi, sama juga tahun lepas time krismas juga ke sana. Anak bertuah nak makan seafood so kami sampai je dah lewat petang kena pulak hujan lebat so terus ke Restoran Nelayan Bukit Malut. Ada satu lagi kereta lain yang stop di sini. Tapi tauke kata tak boleh masak lagi sebab pekerja belum sampai-hujan. Nak booking reserved meja pun dia kata tak perlu sebab datang petang belum ada orang. Oklah kami ke pekan kuah semula ke Hj Ismail Group cari periuk. Ingat lepas jam 6.00petang nak ke restoran semula. Memang hujan tak henti. Biasa kalau lebat sekejap je kan. 

Habis beli barang sikit kami ke restoran semula tapi kedai dah penuh orang, meja kosong pun dah berbooking. Hmmm bengang juga sebab tadi jam lima tanya boleh tak booking, katanya tak boleh. Atas alasan tu pekerja tadi bagi je kami sekeluarga duduk di meja yang dah reserved. Katanya yang booking tu jam 8.00 malam baru datang. Masa tu baru jam 6.30 lebihkurang.

Meja semua dah penuh tinggal kosong dua meja panjang reserved. Tunggu punya tunggu makanan dapat dalam pukul 8.00. Dah tu out habis rasa tak sama macam yang kami cuba tahun lepas. Pelanggan pun ramai datang tapi terpaksa balik sebab makanan akan siap selepas dua jam. Kalau ada meja kosong pun lagi dua jam baru dapat makanan. Lepas makanan kami dah dapat datanglah group yang reserved tadi memang dibawa tour guide. Adeiii....tempat ni dah diketahui ramai dan kualiti dah out, harga nampaknya dah naik mencanak. 

Yang tak faham tu si cashier dengan baju bling2 nya asyik mengunyah je sepanjang pelanggan dok tercongok tunggu makanan kot la dia ada hati nak angkat mangkuk kosong untuk kita agihkan tomyam yang dah sampai kepada kami ke, pinggan nasi ke, sudu ke, langsung tidak, sampai saya kena minta dengan pelayan lain yang busy, asyik mengunyah sambil jenguk ke arah pelanggan. Pakai lawa2 dah agak, cashier aka anak tauke kot, mana ada orang berbayar lagi pun, dah makanan pun lambat sampai, tolonglah apa yang patut.

Fail lah kali ni. Boleh bertahan ke kalau macam ni caranya? Sampai tak ada keinginan nak ambil gambar. Ada yang kata Restoran Bamboo  Seafood sedap atau restoran dekat pantai Chenang sebelum Pelangi Beach Resort, boleh cubalah nanti.


2 comments:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)