Wednesday, March 14, 2012

AAX

AAX dah tutup route ke CHC
Lepas ni kenalah singgah Melbourne kalau nak ke sana
Better daripada ambik Jetstar yang confirm kena transit di Singapore
Flight ni pun ada yang kata kerap delay
Kadang tu bagi notice tukar date lah
Payah kalau travel jauh jauh tukar date bagai
Nanti booking lain semua terganggu
;
Alhamdulillah
Hajat di hati nak merayau NZ tercapai dah
Dulu kalau sekolah rendah
sanggup buat lukisan tasik di NZ
Copy buku Atlas punya gambar
Cantik punya pasal
Mana ada internet zaman 70an tu.

;
Tapi kesian kepada yang belum sempat pergi
AAX kenapalah buat keputusan macam ni?
Student di sana pun nak juga kerap balik
Lagi satu route London
Kalau tak dapat kerap 2 x seminggu pun dah OK

Boleh ke lagi pakai tagline
Everyone Can Fly?

3 comments:

Nida said...

Terkejut juga bila AAX tak melakukan penerbangan ke Chch lagi... nasib baik keluarga sempat sampai ke sini.

zany said...

Nida

sekejap je kan. rezeki untuk saya juga. kesian untuk yang dah plan nak ke sana. MAS dll agak mahal sebab NZ jauh ke bawah dunia.

zany said...
This comment has been removed by the author.